Talent Acquisition

Is Talent Acquisition gewoon een ander woord om Recruitment te zeggen? 

Het verschil tussen de twee is strategisch. Nieuw talent naar uw organisatie brengen is riskant, er kan zoveel misgaan als u de verkeerde persoon aanwerft. 

Recruitment is de term die al jaren gebruikt wordt, wat betekent signalen naar de arbeidsmarkt sturen en iemand nieuw in de organisatie brengen om een functie te vervullen. Recruitment is een actie, het is een proces. Het omvat meestal de activiteiten zoals het zoeken, screenen, interviewen, selecteren en aannemen van talenten.

Echter het concept om nieuwe talenten binnen te halen in uw organisatie moet meer zijn dan alleen maar een actie en een proces. 

Talenten zijn een van de duurste uitgaven. Wanneer het nieuwe talent waarde toevoegt, wordt de organisatie sterker. Maar als dat niet het geval is, is er een probleem. 

Talent Acquisition is meer dan rekruteren.  Het gaat over potentiĆ«le kandidaten vinden die passen in de noden van de toekomst.  Het gaat over vooruitdenken en dus al 2 stappen verder staan dan de huidige situatie en noden. 

Door een gesprek binnen jullie bedrijf met de betrokken partijen en een diepgaand gesprek met het talent, zullen we niet alleen het takenpakket bespreken en de nodige competenties overlopen, maar zullen we ons vooral richten op het DNA van het bedrijf en het talent alsook op de ambitie van de twee partijen.  

Dit zal ervoor zorgen dat bij aanwerving zowel het bedrijf als het talent zich goed voelen en een langdurige relatie kunnen opbouwen.

In deze digitale wereld is er minder persoonlijk contact en zit iedereen in een database. Str8Forward blijft erbij dat een computergestuurde zoektocht in een database van 30 000 potentiƫle talenten geen zekerheid geeft voor een lange termijnvisie. Str8Forward werkt dan ook niet met een database en start keer op keer een nieuwe zoektocht naar het juiste talent via Talent Acquisition


Talent Acquisition

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x